Hagyományainkhoz híven hittanos évnyitó istentiszteletünket szeptember második vasárnapján, az idén  2017. szeptember 10-én tartjuk 10 órai kezdettel. Az alkalmon a gyülekezet ifjúsági zenekara szolgál. Az istentisztelet többet szeretne egy ünnepi alkalomnál, útravalót kínál gyermekeknek, szülőknek, pedagógusoknak, olyanoknak is, akik nem a hit és keresztyénség világában mozognak.  Ezért is várunk minden érintettet és érdeklődőt!

 

Az istentiszteletet követően a gyülekezeti, illetve iskolai hitoktatásról tájékoztatót tartanak, kérdéseket itt lehet feltenni.

 

Előzetes információk a hittanról

A reformátust hitoktatást a gyülekezet lelkipásztora és két szakirányú végzettségű hitoktató végzi.

Két módon történik hitoktatás a református hittanra jelentkezők számára:

1. Iskolai órarend keretében. Az előzetes jelentkezések szerint folyik az iskolai órarendek egyeztetése és a csoportok beosztása. lehetőség szerint igyekszünk minden iskolában jelen lenni. Előfordulhat, hogy óraütközések miatt nem jutunk el mindenhova, a gyermek akkor részesül hitoktatásban a gyülekezeti teremben. Az egyeztetések folyamatban vannak, kérdéseikkel bátran forduljanak a gyülekezet lelkipásztorához a honlapon történő elérhetőségeken.

2. Gyülekezeti csoportokban azok számára, akik nem fértek be az iskolai keretekbe, illetve, akik erkölcstanra jelentették be az iskolában gyermekeiket, de szívesen járatják hittanra is. Az alkalmak péntek délután lesznek 1-8. osztályosok számára. A csoportbeosztások a honlapon megtalálhatók.

Figyelem! A konfirmálók számára kötelező a gyülekezeti konfirmációi oktatáson való részvétel!